Skor och handskar

Idag är normen att arbetsgivaren står för arbetskläder till de anställda. Men det är inte alltid helt lätt att veta vad som skiljer exempelvis bra arbetsskor från sämre varianter. Vi har lång erfarenhet av hantering av arbetskläder, däribland skyddsskor och arbetsskor. Vi har god insikt i såväl olika branschers krav som ergonomi, fothälsa och vad som utgör god kvalitet. Vi har också ett brett sortiment av skyddshandskar och säkerhetshandskar, som minimerar slitage och arbetsskador.

Ergonomiska arbetsskor – bra för mer än bara fötterna

Att tänka på ergonomi är viktigt för mer än bara känslan av komfort hos den som bär arbetsskorna. Ergonomiskt utformade arbetsskor utsätter fötterna för färre påfrestningar, klämmer inte åt på samma sätt, och gör det mer skonsamt för knä, ben och rygg. Detta skapar inte bara en skönare upplevelse för den enskilde anställda utan minimerar också antalet sjukskrivningar vilket är gynnsamt ur ett långsiktigt, ekonomiskt perspektiv.

När vi erbjuder arbetsskor utgår vi alltid från den enskilde anställdas fötter. Varje människas kropp är unik och detta innebär att man måste specialanpassa också skor för en god hälsa och arbetsmiljö. Vi använder en footscanner för att utforma skosulor till dig. Scannern känner av fotens belastningspunkter och om personen pronerar eller suppinerar, det vill säga sätter i foten med insidan eller utsidan först. Den mäter också fotvalvets höjd och fotens bredd, och kan på så sätt ge besked på både lämplig skostorlek och läst. Utifrån denna data specialformas en skosula. Bekvämare skor finns inte!

Vi kan även hjälpa dig med andra skyddsprodukter så som munskydd, öronskydd, hjälmar, reflexvästar etc.