70 års erfarenhet av textiltvätt

Storsjö Tvätt AB är namnet på ett riktigt gammalt företag med traditioner. Det startade redan 1934 under namnet Press-Ateljén och företaget fördes sedan vidare inom familjen Jennervall. År 2007 såldes kemtvättsdelen, som fick behålla namnet Press-Ateljén, och företaget arbetar sedan vidare inom den vidareutvecklade industri- och vittvättsdelen Storsjö Tvätt.

Textiltvätt i tre generationer

I början av seklet flyttade Alice Matsson in till Östersund ifrån en by utanför stan och började med syateljé. Hon höll till i en lokal i närheten av regementet A4 och fungerade som garderob åt rekryternas civilkläder. Hon fick önskemål om pressning av kostymer och skaffade ett pressaggregat. 1934 in registrerade hon firman Press-Ateljén och köpte in maskiner för kemtvätt. Alice Matsson gifte sig sedan in sig i familjen Jennervall, Ragnar tog över 1952 och Sten började arbeta 1973 och tog över företaget 1977.

2007 togs ett beslut att aktivt specialisera sig på hotell- och industritvätt samt uthyrning av entrémattor varför kemtvätten såldes och bolaget ändrade namn till Storsjö Tvätt AB. Självklart hoppas vi att våra många nöjda kunder fortsätter trivas hos oss även framöver. I december 2013 såldes hela bolaget till Tvättjänst AB i Norsborg – en kollega inom Rikstvätt och tillika ett 75 år gammalt familjeföretag i tredje generationen.

Vill du ta del av senaste nytt?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev