I samklang med naturen

Vi vidtar aktivt åtgärder för att förebygga och minimera miljöpåverkan. Samtliga tvättmedel är godkända enligt “Bra miljöval”, doseringen av tvättmedel är datoriserad och vattenförbrukningen minimerad. Hela vår verksamhet, från kontor och tvätteri till energi och transporter är i detalj genomarbetad för att skona miljön.

Kontinuerliga investeringar i utrustning och miljö- och kvalitetsteknik gör att vårt tvätteri idag har en mycket avancerad produktionsanläggning, som skonsamt och ekonomiskt tvättar alla typer av arbetskläder, textilier, entrémattor och skor.

Kvalitet i alla led

Vi lägger stor vikt vid att vara ett pålitligt och kvalitetsmedvetet företag. Vi har långa trygga samarbeten med våra kunder och våra ledstjärnor är god service och hög flexibilitet. Vi samarbetar även med flera väletablerade företag med stora krav på kvalitet och service. Vi har också ett mångårigt samarbete med majoriteten av våra leverantörer,

vilket garanterar att vi ständigt har tillgång till den bästa tekniken och de bästa produkterna. Samtliga uthyrningstextilier som vi erbjuder håller fin kvalitet och är framtagna för bästa möjliga komfort, utseende och funktion. Vi hjälper självfallet till med att ta fram och provtvätta olika kundanpassade textilier utöver de som ingår i standardsortimentet.


Vi klarar Svanen 3.1

Ställer du miljökrav på dina leverantörer? Då kan du lita på Storsjö Tvätt. Vi uppfyller Svanens miljökrav för energi- och vattenförbrukning, kemikalier, avfallshantering och emballage samt för eget gods. Vi är också mycket noga i valet av tvättmedel och med vår sortering för återvinning. Svanen är Nordens officiella miljömärkning sedan 1989.

Organisationen granskar varor och tjänsters miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall, utifrån kriterier fastställda av SIS Miljömärkning. Kraven skärps kontinuerligt, vilket driver omställningen till ett hållbart samhälle steg för steg. Idag finns Svanen på 65 olika grupper av varor och tjänster. Organisationen arbetar utan vinstintresse på uppdrag av regeringen.

Vill du ta del av senaste nytt?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev