Ett ansvarsfullt tvätteri i Dalarna

Lima Tvätten är ett ansvarsfullt tvätteri i Dalarna som kan göra din verksamhet enklare, lönsammare och roligare. Hos oss kan du hyra kvalitetstextilier, tvätta dem eller varför inte enbart hyra tvätt lösning samt få textilierna levererade dill din verksamhet.

Behöver du komfortabla, snygga och fräscha bad- och bäddtextilier, bordstextilier, arbetskläder eller entrémattor står vi gärna till tjänst! Bli vår kund och du kan tryggt fokusera på det du gör bäst, och veta att vi gör detsamma.

Rikstvätt Lima's VD berättar

Gör det du gör bäst - det gör vi!

I mer än 50 år har Lima Tvätten arbetat med kvalificerad textilservice. Vi är ett familjeföretag som satsar allt vårt engagemang för att tillgodose dina unika behov – från liten till stor, från standard till special. “Ingenting är omöjligt” gäller hos oss.

Behöver du något inom textilier, kan vi säkert ordna det! Idag är vi ca 20 anställda som levererar till mer än 100 kunder inom i stort sett hela Dalarna med omnejd. Från Idre­ /Grövelsjön i norr och ner till Falun­ /Borlänge­ /Ludvika. De stora turistanläggningarna i Sälenfjällen och Siljanområdet finns förstås med på listan.

Produktionen ligger i genomsnitt på cirka 30 ton per vecka och under högsäsong ligger vi på cirka 55 ton. Vi är Rikstvätts representant i denna region, och både lokalt och regionalt erbjuder vi de bästa och mest flexibla textil- och leveranslösningarna. Hör gärna av dig och berätta om din verksamhet. Tillsammans kan vi garanterat hitta ett bra samarbete.

Vi är familjeföretaget som har mer än 50 års erfarenhet av professionell textiltvätt och hundratals nöjda kunder. År 2021 genomfördes ett generationsskifte där nu jag och min broder Eric Andersson styr verksamheten. Våra föräldrar Hans och Marianne arbetar ännu kvar i verksamheten. Vi är uppväxta i branschen och arbetat många år i produktionen och det har vi enorm nytta av idag.

Fokusera på dina gäster – inte tvätten! Den tar vi hand om.

Välkommen till Lima Tvätten!
Lina Andersson, Lima Tvätten


En leverantör, en helhet!

Det finns många fördelar med att anlita en leverantör med komplett service för textilier, arbetskläder och entrémattor. Oavsett vilka behov ni har, sköts allt genom en enda kontakt som hjälper er, och ni får allt samlat på en faktura. Dessutom blir det mer kostnadseffektivt och skonsamt för miljön, då allt går med samma leverans.